Lymfmassage

Välkommen till oss på Söderkliniken!

LYMFMASSAGE

Ett av våra cirkulationssystem i kroppen heter lymfsystemet. I den alternativa medicinen är lymfbehandling och lymfmassage välkända begrepp men trots det är detta ett system som är lite omtalat men spelar en viktig roll i upprättandet av en god hälsa. Det är här vårt immunförsvar regerar. Ett välfungerande lymfsystem ger ett gott immunförsvar men även ett bättre välmående både psykiskt och fysiskt.


Cellerna i våra kropper är precis som vi sjäva; de jobbar, äter, förökar sig, förnyar sig och dör. Detta skapar biprodukter som vi vanligen relaterar till slaggprodukter. Lymfsystemets uppgift är att städa rent kroppen så att ren lymfa kan återförenas med blodet och slaggprodukterna kan transporteras ut via reningsorganen samt genom huden i form av svett.


Stagnation kan liknas vid stockar i ett vattendrag. Det rinner vatten igenom men inte med samma kraft och flöde som innan. En satgnation innebär alltså att cirkulationen hämmas och lymfsystemet är som mest känslig för denna inverkan av flödet. De flesta känner säker till begreppet celluliter vilket är en effekt av mindre effektivt lymfsystem. Det finns många olika anledningar till stagnationer tex kläder som sitter åt för hårt, stillasittande arbete, muskelspänningar, ärrvävnad, trauma, ärftlighet, sviter av en allvarligare sjukdom eller av stress.


Lymfmassage är en mjuk behandlingsform utfört av strykningar i lymfans riktning varvat med pumpningar och andningsövningar. Efter en behandling kan man känna sig lättare och varmare i kroppen. Många påpekar att de känner sig både glada och fulla av energi efter en behandling. Det är bra att dricka ljummet vatten både före och efter behandlingen för att få så god inverkan som möjligt av rensningen. 


Vill man bevara effekten av massagen rekommenderas det att börja med daglig torrborstning. Om Du redan har en torrborste kan det vara bra att ta med den till första besöket. Det finns även torrborstar till försäljning på Söderkliniken. Din lymfmassör hjälper Dig med att visa hur Du ska borsta.


Vi som jobbar med lymfmassage är;

 

Marcela Berg:

0706-87 43 82

   www.mbmassageterapi.se


Pernilla Elmgren:

035 - 44 1 44

  www.osteopatkliniken.one